Empowerment Parenting Course

Ontdek de op 'brain-body-development- gebaseerde kijk van opvoeden en leer hoe jij jouw kind en jezelf kunt Empoweren met veerkracht, innerlijke rust en zelfvertrouwen.

Je weet precies wat je je kind wilt geven maar het gedrag van je kind kan je zo triggeren dat je toch handelt op een manier waar je je later rot over voelt

Je weet niet hoe

Je wilt je eigen emoties en triggers wel onder controle houden maar weet in het moment gewoon niet hoe.

Het voelt onzeker

Het opvoeden kan je zo onzeker maken. Je weet niet precies wat je nou doet en wat wél zou kunnen werken voor jullie beiden.

Geen concrete handvatten

Je mist de praktische kennis waardoor je de emoties en triggers van jou en jouw kind niet altijd ziet, begrijpt en mee om weet te gaan.

Je bent op zoek naar een manier van opvoeden waarin je niet alleen jouw kind gelukkig en veerkrachtig maakt, maar waarin ook jij als moeder volledig in jouw kracht komt te staan

Vraag je je af waar het gedrag van je kind vandaan komt? Hoe je daar nou het beste op kunt reageren? En heb je last van je eigen triggers en emoties in de opvoeding die je wilt bieden?

Wat als ik je vertel dat je jouw stress en spanning kunt verminderen en je je krachtig en in control kunt voelen in het moederschap? Dat je kunt leren om de body-mind-signals van jezelf en je kind op tijd waar te nemen zodat je jullie innerlijke rust, plezier en geluk in jullie samenspel van opvoeden kunt vergroten. En dat je jouw emotionele triggers kunt helen, zodat je die niet door hoeft te geven aan jouw kind?


Dit is namelijk mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe jij dit kunt doen.

Empowerment Parenting leert je jezelf en je kind op het niveau van lichaam en geest te lezen en begrijpen, zodat jullie beiden volledig in jullie kracht kunnen komen.

Het zachte opvoeden werkte niet altijd, wat deed ik fout?

Toen ik moeder werd wist ik precies hoe ik mijn kinderen op wilde voeden. Ik wilde dat mijn kinderen zich altijd geliefd, gezien en gehoord zouden voelen. Ik wilde niet hard straffen en ik wilde dat er ruimte is voor hun emoties. Ik ging op zoek naar manieren en strategieën en kwam op een aantal methoden uit. In het Nederlands kon ik veel voorbeelden vinden in 'How to talk to kids' en over de grens vond ik veel inspiratie in Gentle Parenting & Responsive Parenting. Een fijne zachte manier van opvoeden waarin het kind centraal staat.

In de praktijk merkte ik dat deze methoden toch minder makkelijk waren dan beschreven. Ik merkte dat ik precies wist wat ik moest doen en wat volgens die methoden 'goed' en 'fout' zou zijn. Ik merkte ook dat ik in de praktijk tegen mijn eigen triggers en overtuigingen aan liep en dat ik bepaalde dingen vanuit angst steeds 'omdat ik mijn kinderen echt iets anders mee wilde geven dan ik zelf had gekregen'.

Wanneer die mooie zachte manieren van opvoeden me niet lukte doordat ik of toch wel uit m'n slof schoot of het super moeilijk vond om grenzen te bewaken, voelde het alsof ik het niet goed deed.

Dit rot gevoel was vast niet de bedoeling? Wat miste ik hier?

Ik ging me meer en meer verdiepen in brein-lichaam-ontwikkeling, zowel tijdens de kindertijd als tijdens het volwassen leven. Ik leerde over verschillende strategieën om de ontwikkeling van het kind te stimuleren, verdiepte mijn kennis over trauma-ontwikkeling en zenuwstelsel regulatie en toen vielen alle puzzel stukjes op zijn plek.

Ik was niet opzoek naar een opvoedstijl waarbij slechts de ontwikkeling van het kind centraal staat. Ik was opzoek naar een manier waarop mijn kinderen én ik konden groeien en gelukkig zijn. Een kind ontwikkelt zich langs de manier waarop de ouder geprogrammeerd is in het brein en lichaam. Wil je je kind kunnen geven wat het nodig heeft,dan heb je te leren hoe kinderen ontvangen en hoe jij bewust en onbewust geeft.

Ik voed op door de lens van brein-lichaam-ontwikkeling van zowel ouder als kind. Er zijn geweldige manieren om zowel de ouder als het kind te Empoweren om geluk, veerkracht en emotionele rust te ontwikkelen. Niet afzonderlijk maar juist samen omdat de breinen en lichamen zich ook onder hetzelfde dak begeven. Niet alleen in momenten van ontspanning maar juist ook op de momenten dat opvoeden uitdagend is. Deze manier van opvoeden, heet Empowerment Parenting.

Van gevoelens van falen naar kracht & leren

Veel moeders kennen het gevoel van falen in het opvoeden en bijna alle moeders weten dat ze van een situatie kunnen leren. Wat je werkelijk hebt te leren, zodat het de volgende keer écht anders gaat, is niet wat je moet doet maar hoe jij & je kind fysiologisch en emotioneel werken.

De ontwikkeling van triggers, trauma's en emoties

De ontwikkeling van deze drie componenten zorgen voor de meeste stress en spanning in het opvoeden en moederschap. Vergroot je jouw kennis dan voel je je krachtig en in control. Voel je je krachtig en in control, pas dan kan je dit overdragen.

Kids van 0 - 7 jaar

In de jaren 0-7 wordt het grootste gedeelte van de programmering van het brein gelegd. Hierin kan jij als ouder het grootste verschil maken. Zodra je snapt hoe jouw 0-7 jaren jou hebben beïnvloed, leer je hoe die van jouw kind werken en hoe jij jouw liefdevolle bijdrage kunt leveren.

Met zekerheid kan ik zeggen dat jij je als moeder werkelijk krachtig en in control gaat voelen en je jouw kind precies dat kunt geven wat het nodig heeft wanneer je door de lens van Empowered Parenting gaat kijken. De laagdrempelige 4 weeks online course waarin je dit gaat leren, is geboren.

Een makkelijk te volgen online online course voor moeders met kinderen van 0-7 jaar en voor mommy's to (wanna) be, je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen. Tijdens deze 4 weken leer je het fundament van Empowerment Parenting zodat jij met jouw nieuwe kennis en geleerde vaardigheden een positief verschil kan maken in jouw leven als moeder en in dat van jouw kids. Na deze vier weken bekijk je jezelf, je kind en jullie emotionele en fysiologische ontwikkeling vanuit een andere hoek.

Wil jij jezelf en je kind volledig leren begrijpen op het niveau van lichaam & geest en tools hebben om jullie beide te Empoweren in jullie ontwikkeling als mens, de Empowerment Parenting 4 weeks online course legt hierin een belangrijke basis!

Er zijn 3 'type' moeders waar Empowering Parenting super goed bij past...

De bewuste moeder

Dit is de moeder die bewust keuzes maakt in hoe zij haar kinderen wilt opvoeden. Zij kiest bewust voor gezondheid, autonomie, emotionele vrijheid en eigenheid. Zij is zich bewust van haar eigen impact op de ontwikkeling van haar kinderen en wilt daar alles over lezen en leren.De getriggerde moeder

Dit is de moeder die zich vaak getriggerd voelt door haar kind. Zij reageert regelmatig op een manier zoals zij dat liever niet wilt. Ze voelt zich vaak schuldig. Deze moeder legt de verantwoordelijkheid bij haar zelf en wilt haar triggers graag onder controle krijgen.
De soft skill moeder

Dit is de moeder die de gentle parenting opvoedstijl hanteert. Ook heeft zij weleens gehoord van de How to Talk to Kids methode. Deze moeder wilt ruimte geven aan alle emoties, gelooft niet in harde straffen en kiest liever voor zacht dan hard. Deze opvoedstijl werkt niet altijd merkt zij maar dit is wel wat ze fijn vindt om te doen.

Het Empoweren van jezelf en jouw kind begint met...

Lecture 1.Begrijpen hoe stress en emoties werken op fysiologisch niveau

Met de juiste kennis worden stress en emoties niet iets wat je uit de weg wilt gaan maar juist iets waar je enorm veel richting uit kan halen in de relatie met jezelf en met jouw kind. Naast dat je gaat begrijpen hoe stress en emoties werken in jullie lijf, ga je ook leren over hoe jij deze fysieke- en emotionele sensaties kunt reguleren, zodat je jezelf en je kind ten alle tijde kunt kalmeren en weer opnieuw kunt verbinden. Dit gaat jullie beide enorm versterken in jullie veerkracht waardoor uitdagende situaties minder uitdagend zijn en jullie sneller terug zijn naar ontspanning.

Lecture  2.De ontwikkeling van triggers en trauma snappen

In de tweede workshop leer je wat trauma en triggers werkelijk zijn, ga je die van jezelf en die van jouw kind in een ander licht kunnen bekijken. Je krijgt praktische tools hoe je je kind in reeds opgelopen traumatische ervaringen het beste kunt begeleiden. Je leert de stappen hoe je, met emotionele gezondheid als doel, met traumatische ervaringen en triggers om kunt gaan en deze ook kunt voorkomen. Doordat jij de ontwikkeling begrijpt hoeven deze ervaringen uit het verleden en die in de toekomst, geen grootte impact te hebben op jullie ontwikkeling.

Lecture  3.De brein ontwikkeling en sociaal vermogen van het kind kennen

De grootste miscommunicatie, frustratie en irritatie in het gedrag van kinderen zit vaak in de onwetendheid van de ouders. Wanneer je de ontwikkelingsfases en de bijbehorende vermogens van je kind weet, kan je hem of haar veel makkelijker ontmoeten in de fase waar hij of zij zit. Je gaat hierdoor ineens het grotere plaatje kind zien en kunt voorbij het gedrag kijken. Jij gaat minder irritatie en frustratie voelen en voelt je veel meer in control wanneer je kind uitdagend gedrag vertoond. Je kind zal zich vele malen meer gegrond voelen in jouw bijzijn en meer ruimte krijgen, door jouw kennis, om zich tot evenwichtig mens te kunnen ontwikkelen.

Lecture  4.Het kunnen lezen van de body-mind-signals van jezelf en van jouw kind

Het lijf spreekt altijd en het lijf spreekt altijd eerst. Aan het lichaam zijn verschillende signalen af te lezen die ontzettend veel vertellen over de emotionele- en fysiologische staat van zijn van iemand. Dit gaat vele malen verder dan lichaamshouding of gezichtsuitdrukking. Sterker nog, dat heeft hier weinig mee te maken. Het kunnen lezen van body-mind-signals zorgt voor een constant (zelf)vertrouwen, brengt een diepere verbinding en maakt dat stress veel sneller en vollediger gereleased kan worden, bij jullie beiden. Triggers, trauma, angst en spanning hoeft niet meer te blijven plakken. Dit is een essentieel onderdeel in zelfregulatie en co-regulatie. 

Je vergroot jouw kennis over de werking van jullie lichaam en geest. Je weet nu hoe je bouwt aan een krachtige toolbox voor jullie beiden.

Hierdoor voel je je emotioneel in control, veerkrachtig en leider in het moederschap. Jij creëert dat jullie samen écht genieten en uitdagende situaties gemakkelijk aan kunnen.

Totale waarde: 388 EUR
Nu: €197,-

De Empowering Parenting Course

Vergroot je kennis en beheers de fundamentele technieken en tools voor meer ontspanning, veerkracht, innerlijke rust en krachtige sociale ontwikkeling bij jou en jouw kind. (Zelfs bij moeders en kids die grote triggers en emoties ervaren)


Dit is wat je krijgt:

 • Toegang tot de 4 lectures van 60 tot 90 minuten per lezing 
 • Bij elke les een praktische template om het geleerde in jouw praktijk te brengen
 • Levenslang toegang tot de opnames
 • Audio opname van elke lezing welke te beluisteren is als podcast
 • Alle slides en afbeeldingen behorend bij de lezing
  • BONUS: Basis workshop Empowerment Parenting


  Betalen in termijnen mogelijk

DE ONLINE LECTURES

Lecture 1: Begrijpen hoe stress en emoties werken op fysiologisch niveau

Lecture 2: De ontwikkeling van triggers en trauma snappen

Lecture 3: De breinontwikkeling en het sociaal vermogen van het kind kennen

Lecture 4: Het kunnen lezen van de body-mind-signals van jezelf en van jouw kind

Na het volgen van deze course weet je veel meer over...

De werking van jullie zenuwstelsel

Het zenuwstelsel is het systeem in het lichaam dat zorgt voor zowel een ontspannen en veilig gevoel. Als ook voor een onveilig, angstig, gestresst gevoel. Het zenuwstelsel begrijpen betekent beter voor een ontspannen staat bij jezelf en jouw kind kunnen zorgen.

Hoe het brein van jouw kind werkt 

Het jonge kinderbrein is in grote ontwikkeling. Door de fases van de brein-ontwikkeling te snappen, zal je je kind beter kunnen begrijpen in uitdagende situaties. Je kunt hierdoor opvoeden op basis van ontwikkeling, het zal een stuk soepeler verlopen.

Body-Mind signals

lezen

Lichaam en geest geven constant signalen aan wat het in elke situatie nodig heeft om zich (nog meer) ontspannen en veilig te voelen. Wanneer je deze signalen gaat leren lezen, kan je een hoop uitdagende situaties voorkomen en meer genieten met- en van je kind.

Hoe je trauma's (bij je kind) ontwikkelt en hoe je deze voorkomt

Trauma is niks meer dan opgehoopte spanning in het lijf wat op den duur fysiek of emotioneel zijn uitweg zoekt. Er zijn twee recepten; één voor trauma en één om de weerbaarheid te vergroten. Deze beide recepten leer je, zodat zowel jij als jouw kind op een fysiek en emotioneel gezonde manier met trauma om kunnen gaan.

Hoe je je kind het beste kunt helpen bij (bewegen door) emoties

Tijdens dit event leer je hoe je je kind het beste kunt helpen door zijn emoties heen te bewegen. Dit alles op basis van de ontwikkeling van het brein en de werking van het zenuwstelsel. Je gaat leren hoe je co-regulatie toe kunt passen en hoe jij jouw kind een toolbox meegeeft om zichzelf te reguleren.


Hoe je in control blijft wanneer je getriggerd wordt (zelfregulatie)

Jouw interne staat communiceert via jouw zenuwstelsel met het zenuwstelsel van jouw kind. Om deze reden is het ongelooflijk belangrijk dat jij leert hoe jij zelf in control blijft wanneer je getriggerd wordt. Je leert niet hoe je emoties kunt onderdrukken, maar hoe je deze kunt reguleren.


Totale waarde: 388 EUR
Nu: €197,-

De Empowering Parenting Course

Vergroot je kennis en beheers de fundamentele technieken en tools voor meer ontspanning, veerkracht, innerlijke rust en krachtige sociale ontwikkeling bij jou en jouw kind. (Zelfs bij moeders en kids die grote triggers en emoties ervaren)


Dit is wat je krijgt:

 • Toegang tot de 4 lectures van 60 tot 90 minuten per lezing
 • Bij elke les een praktische template om het geleerde in jouw praktijk te brengen
 • Levenslang toegang tot de opnames
 • Audio opname van elke lezing welke te beluisteren is als podcast
 • Alle slides en afbeeldingen behorend bij de lezing
 • BONUS: Basis workshop Empowerment Parenting


Betalen in termijnen mogelijk

Empowering Parenting is een toegankelijke en wetenschappelijk bewezen kijk op opvoeden waar jij en jouw kind als mens levenslang profijt van hebben. Het brengt innerlijke rust, veerkracht en zelfvertrouwen voor beide.

Empowerment Parenting is een kijk op opvoeden die zowel het kind als de ouder in zijn kracht zet. Door deze bril jouw kind opvoeden brengt ontspanning, veerkracht en emotionele stabiliteit bij beiden. Het zorgt voor minder emotionele uitbarstingen, meer geduld, minder schuldgevoelens, een fijnere dynamiek en meer ruimte om beiden te ontwikkelen als mens. Empowerment Parenting is geschikt voor alle ouders mits zij bereid zijn om verantwoordelijkheid te pakken over hun eigen groei en heling. Empowerment Parenting is geschikt voor alle kinderen.

Ouders starten met Empowerment Parenting vanwege deze voordelen...

 • Ze voelen zich gelukkiger en krachtiger in het ouderschap
 • Er ontstaat meer rust, ontspanning en emotionele stabiliteit in huis
 • Ouders hebben het gevoel hun kind op mentaal en emotioneel niveau nu echt te kunnen helpen
 • Ze geven hun kind minder trauma's mee en kunnen deze voorkomen
 • Ze kunnen hun kind en het gedrag nu beter begrijpen
 • Ze raken zelf niet meer zo getriggerd en voelen zich emotioneel in control
 • Ze ervaren veel minder schuldgevoelens richting hun kind

Herken je jezelf in deze uitspraken?

"De manier waarop ik reageer op sommige situaties geeft overduidelijk aan dat ik nog werk te doen heb (schreeuwen/uitvallen, ongeduldig zijn) en toch ook merk ik dat ik hetzelfde kan reageren als mijn ouders terwijl ik me echt voorneem dat niet te doen (‘dreigen’ met dan krijg je dit niet, zeggen niet zo aanstellen en kom op opschieten etc). Ik wil en weet het anders, maar de praktijk is vaak uitdagend"

Anoniem uit ons onderzoek onder moeders die voor Empowerment Parenting kiezen

"Mijn kids triggeren mij met hun gedrag, uiteraard zou ik bijna zeggen. En daarmee reageer ik niet altijd op de meest helpende / gezonde manier. Waardoor zij op hun beurt hun eigen triggers / trauma's zullen ontwikkelen.


Ik heb zelf heel lang alles onderdrukt en vind het moeilijk emoties te reguleren"
Anoniem uit ons onderzoek onder moeders die voor Empowerment Parenting kiezen
"Ik projecteer natuurlijk van alles, ook al probeer ik dat niet te doen. Ik vind het ook moeilijk om rustig te blijven als hij erg schreeuwt. Daar raak ik gestresst van. Ik heb het gevoel dat kinderen een spiegel zijn. Echter vind ik het voor mezelf lastig te bepalen wat voor triggers of trauma’s ik aan hem doorgeef, op welk moment en wanneer. Ik zou hier graag meer over ontdekken."


 
Anoniem uit ons onderzoek onder moeders die voor Empowerment Parenting kiezen

Zet vandaag jullie eerste stap naar meer 'Empowered' zijnKlik hieronder om je direct aan te melden.